Lingonchutney

Lingonchutney

20 min Buffé
Lingonchutney passar perfekt till ostbrickan och gott att prova även till kötträtter. Du kan även göra denna chutney på frysta lingon, men tillsätt då lite socker och smaka av för önskad sötma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lingonchutney/

Gör så här

  • Hacka löken och stek den mjuk i smöret. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 min.
  • Låt svalna och häll upp på burk. Förvara i kyl.
  • Skär osten i skivor, lägg en skiva ost på varje pepparkaka och toppa med lingonchutney.
Klart!
Energi:

2530 kcal

Protein: 51 g
Kolhydrater: 209 g
Fett: 163 g

Ingredienser

Rödlök
½
2 msk
Rårörda lingon
2 dl
Vit balsamvinäger
1 msk
Malen kanel
1 krm
Malen ingefära
½ tsk
Lagerblad
1
Till servering:
Vitmögelostar t ex Castello® white eller Castello® Golden
300 g
Pepparkakor
30