Saffranskaka med hallon

Saffranskaka med hallon

40 min Buffé Efterrätt
En saftig och god saffranskaka du enkelt gör till läckra små bakelser genom att skära den i lagom stora bitar. Sedan toppar du bitarna med frisk kvarg och syrliga hallon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskaka-med-hallon-och-kesella-citrus/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner saffran, vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
  • Bred ut smeten i en smord form, ca 20x25 cm.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills kakan är gyllenbrun. Låt kallna.
  • Skär upp kakan i små rutor eller rundlar.
  • Lägg på en klick kvarg och toppa med hallon vid servering.
Klart!
Energi:

80 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 4 g

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
2 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Vaniljsocker
1 tsk
Vetemjöl
1½ dl