Kanelpannacotta med lingon

Kanelpannacotta med lingon

60+ min Efterrätt
Kanelpannacotta är en smakfull variant av den klassiska desserten. Vi gör den med gräddfil som inte kokar med, utan tillsätts samtidigt som gelatinet. Enkelt och ljuvligt gott.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelpannacotta-med-lingon/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, vaniljfrön, socker och kanel. Låt svalna något.
  • Rör ner gelatinet och sedan gräddfilen. Häll upp i glas och låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Koka upp lingon och socker. Låt kallna.
  • Häll lingonen på pannacottan. Låt stå i kyl till 30 min innan servering.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
Vaniljstång
1
1½ dl
Strösocker
¾ dl
3 dl
Malen kanel
2 tsk
Lingon
1½ dl
Strösocker
1 dl