Apelsinkaka med fikon

Apelsinkaka med fikon

50 min
Fantastisk kaka att ha på julbordet eller vid ett annat festligt tillfälle.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsinkaka-med-fikon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till fina smulor.
  • Rör ner skal och saft av apelsin och mjölk. Rör ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i formen.
  • Skär varje fikon i 6 klyftor och ställ i ett fint mönster i smeten. Strö över socker och kardemumma.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt svalna i formen.
Klart!
Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Rårörsocker
1¼ dl
Bakpulver
2 tsk
100 g
Apelsin, rivet skal och pressad saft
1
2 dl
Färska färska fikon
5
Rårörsocker
1 msk
Stötta kardemummakärnor
½ tsk