Focaccia med äpple

Focaccia med äpple

60+ min Buffé Mellanmål
Focaccia, ett lättbakat och matigt italienskt långpannebröd, med syrliga äpplen och krämig ost. Focaccian smakar allra bäst nygräddad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelfocaccia/

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet med salt och honung. Tillsätt durumvete och det mesta av vetemjölet.
  • Knåda ca 10 min, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
  • Smörj en djup plåt, 30x40 cm, med hälften av oljan. Ta upp degen och tryck ut den i plåten. Skär äpple och ost i bitar. Tryck ner äpple, ost och rosmarin i degen.
  • Sätt ugnen på 250°. Låt brödet jäsa ca 20 min.
  • Pensla med resten av oljan. Baka brödet i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över flingsalt. Låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
6 dl
Salt
1 msk
Honung
1 msk
Durumvetemjöl
4 dl
Vetemjöl
7- 8 dl
Olivolja
½ dl
Äpplen
2
300 g
Dl små rosmarinkvist
½
Flingsalt