Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

Betor med blåmögelost, honung och rosmarin

60+ min Buffé
Söta betor med krämig ost och len honung, en oslagbar smakkombination som dessutom är vacker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/betor-med-blamogelost-honung-och-rosmarin/

Gör så här

  • Skölj och skrubba betorna. Vira in dem en och en i folie. Grilla dem på indirekt värme under lock, ca 1 tim. Känn efter med en sticka så de är klara.
  • Mosa osten och blanda med crème fraiche och lime.
  • Hacka valnötterna grovt. Hetta upp honungen i en kastrull, tillsätt rosmarin och valnötter.
  • Öppna folien på betorna. Skär ett djupt kryss i varje beta och dra isär. Lägg i en klick ostkräm och strö över valnötskärnor och rosmarinhonung.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Små rödbetor och gulbetor
12
150 g
1 dl
Lime
rivet skal av 1
Valnötter
1 dl
Hackad färsk rosmarin
1 msk
Flytande honung
2 msk