Bulgursallad med cottage cheese och pesto

Bulgursallad med cottage cheese och pesto

1 tim Buffé Huvudrätt
En mättande och god bulgursallad med höstens svamp och massa färska örter. Servera denna bulgursallad med cottage cheese smaksatt med pesto. En strålande rätt att servera på buffébordet, eller att lägga ner i matlådan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bulgursallad-med-cottage-cheese-och-pesto/

Gör så här

  • Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs all lök mjuk i smör. Tillsätt chili flakes och vinäger. Sjud tills vinägern kokat in.
  • Ansa och dela svampen i mindre bitar. Stek den i smör tills den fått fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Blanda grynen med lök, svamp och örter. Skala och skiva rödlöken. Strö den över bulgursalladen.
  • Blanda cottage cheese med pesto. Servera till bulgursalladen.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Valfria gryn t ex bulgur, mathavre eller kvarngryn
2½ dl
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
50 g
Chili flakes
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ dl
Blandad svamp
250 g
2 msk
Salt och svartpeppar
Grovhackade färska örter, t ex basilika och persilja
3 dl
Rödlök
1
Cottage cheese med pesto:
250 g
Grön pesto, gärna hemlagad
½ dl