Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ceviche med mango och koriander
Ceviche med mango och koriander
60+ min
Huvudrätt
Förrätt
•
Se kommentarer
Ceviche är en klassisk peruansk rätt där limejuicen nästan tillagar den råa fisken. Servera gärna denna fräscha, syrliga rätt med kokt quinoa.
Andra liknande recept
15 min
Bechamelsås
(690)
45 min
Torskrygg i ugn
(102)
Nytt
45 min
Klassisk fiskgratäng
(12)
Budget
30 min
Äggsås
(24)
Budget
1 tim
Fiskpudding
(9)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär fisken i mindre bitar och blanda med salt i en skål.
Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt chili, limesaft, pressad vitlök och ingefära till fisken. Blanda väl och ställ kallt ca 2 timmar.
Skiva rödlök tunt och lägg i kallt vatten ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär bort kärnhuset och tärna gurkan. Skiva salladslöken. Blanda mango, gurka och all lök i cevichen.
Grovhacka koriander och majs. Strö över cevichen vid servering.
Klart!
Näringsvärden
Energi:
181 kcal
Protein:
11 g
Kolhydrater:
23 g
Fett:
4 g
Ingredienser
Rödingfiléer eller laxfilè
100 g
Torskfilé
100 g
Salt
½ tsk
Röd chili
1
Lime, pressad saft från
3
Vitlöksklyfta
1
Färsk ingefära, finriven
2 tsk
Rödlök
½
Gurka
½
Salladslök
½ knippe
Fryst mango, tinad
250 g
Färsk koriander
1 kruka
Rostad majs
1 dl
Andra liknande recept
15 min
Bechamelsås
(690)
45 min
Torskrygg i ugn
(102)
Nytt
45 min
Klassisk fiskgratäng
(12)
Budget
30 min
Äggsås
(24)
Budget
1 tim
Fiskpudding
(9)
40 min
Panerad fisk
(43)
Budget
40 min
Panerad torsk
(8)
40 min
Kokt torsk med brynt smör
(218)
50 min
Torsk i ugn med rotfrukter
(179)
1 tim
Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås
(99)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum