Chokladfondue

Chokladfondue

20 min Efterrätt
Chokladfondue är den perfekta mingeldesserten där alla kan doppa sina favoritfrukter och bär i den varma såsen. Toppa gärna med hackade nötter och kokos också.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladfondue/

Gör så här

  • Hacka chokladen. Smält i mikro eller över vattenbad.
  • Rör ner smör och grädde i den smälta chokladen.
  • Skala och dela önskad frukt och bär i bitar.
  • Lägg upp allt som ska doppas på ett fat.
  • Låt var och en doppa frukt i den varma såsen.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Chokladsmet:
Mjölkchoklad
200 g
50 g
½ dl
Tillbehör:
Bananer
Marshmallows
Jordgubbar
Ananaser