Citronfromage med kefir och vanilj

Citronfromage med kefir och vanilj

60+ min Efterrätt
Denna citronfromage innehåller Kefir vilket gör den underbart syrlig och len. Fromage är en härlig avslutning på middagen. Lätt att förbereda och omtyckt av många! Toppa den gärna med bär i säsong.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronfromage-med-kefir-och-vanilj/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Värm citronsaften i en kastrull med vaniljfrön och socker.
  • Lägg ner gelatinbladen och smält dem på låg värme. Ta från värmen och vispa ner kefir. Vispa grädden och vänd ner den.
  • Häll upp i portionsskålar och ställ kallt minst 2 timmar.
  • Garnera med bär eller frukt i säsong.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Gelatinblad
3
Vaniljstång
1
Strösocker
1½ dl
Stor citron, eller 2 små
rivet skal och saft av 1
Arla® Kefir naturell
2½ dl
1½ dl
Garnering:
Blandade färska bär