Citronfromage

Citronfromage

60+ min Efterrätt
Citronfromage är en perfekt avslutning efter en tyngre varmrätt. Frisk i smaken och len i konsistensen. Toppad med lättvispad grädde och lite rostade pistagenötter. Ett enkelt recept på en klassisk dessert!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronfromage/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 min.
  • Vispa äggulor och socker pösigt.
  • Värm citronsaften i en kastrull, lägg ner gelatinbladen och smält dem på låg värme.
  • Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
  • Vispa 2 dl av grädden och vänd ner i äggsmeten. Fördela smeten i 6 st glas och låt stå minst 1 tim i kyl innan servering.
  • Vispa resterande grädde. Toppa citronfromagen med grädde, pistagenötter och ev lite finrivet citronskal.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Gelatinblad
3
Äggulor
3
Strösocker
1¼ dl
Citron
rivet skal och saft av 1
3 dl
Pistagenötter
4 msk