Crepes med räkfyllning

Crepes med räkfyllning

60+ min Huvudrätt
Crepes tillagade i ugn med en härlig fyllning på räkor i en krämig och god röra med lite sting från pepparroten. Gott gratinerade med riven ost på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crepes-med-rakfyllning/

Gör så här

  • Vispa samman mjöl och salt med häften av mjölken till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
  • Smält smöret och rör ner det i smeten. Ställ åt sidan.
  • Hacka purjolök fint. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
  • Stek 8 stora eller 16 små pannkakor. Låt svalna.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Klart!

Spara tid! Perfekt middagsrätt att göra på överblivna pannkakor.

Energi:

595 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Crèpes:
Vetemjöl
2½ dl
Salt
1 tsk
6 dl
Ägg
3
50 g
Fyllning:
Skalade räkor
150 g
Purjolök
150 g
2 dl
Citron
finrivet skal från 1
Finhackad färsk dill
2 msk
Pepparrot
1 msk
Till gratinering:
1 dl