Färskostbullar

Färskostbullar

60+ min Mellanmål Frukost
Dessa färskostbullar är bakade med kvarg för ett extra saftigt bröd. Sätt degen på kvällen innan du ska gå och lägga dig, och njut sedan av nygräddade bröd med ett underbart aprikossmör. En ljuvlig start på helgen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/farskostbullar/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut den i kall mjölk.
  • Tillsätt kvarg, smör- & rapsolja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
  • Dela degen i åtta bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Täck med bakduk och låt stå kallt att jäsa, 8-10 tim, eller över natten.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna något.
  • Dela dem i halvor och servera med aprikossmör.
Aprikossmör:
  • Blanda smöret med marmeladen. Förvara i kyl.
Klart!

Aprikosmarmelad kan bytas ut mot aprikospuré.

Ingredienser

Jäst
25 g
2 dl
1 dl
2 msk
Salt
1 tsk
Vetemjöl
6 dl
Uppvispat ägg
1
Solroskärnor
½ dl
Aprikossmör:
50 g
Aprikosmarmelad
1½ msk