Festlig tårta

Festlig tårta

1 tim Efterrätt
Lite frasig i kanterna och mjukseg i mitten. Med luftig vaniljgrädde och fulladdad med svenska bär, är detta rena drömtårtan - som dessutom är glutenfri. Variera bären efter säsong!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/festlig-tarta/

Gör så här

Tårtbottnar:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Rita 4 cirklar à ca 20 cm på två bakplåtspapper och pensla cirklarna väl med smör-&rapsolja.
  • Vispa äggvitor och socker riktigt ljust och luftigt. Vänd ner mjöl och kokosflingor. Fördela smeten i cirklarna och bred ut så att smeten täcker hela cirkeln.
  • Grädda en plåt i taget, i mitten av ugnen, ca 15 min. Låt bottnarna kallna helt. Drag sedan försiktigt av bakplåtspappret.
Fyllning och topping:
  • Vispa grädde och vanilj luftigt. Mosa hallonen. Varva tårtbottnar med häften av grädden och allt hallonmos.
  • Bred ut resten av grädden ovanpå tårtan. Lägg på färska bär.
Klart!

För en ännu fluffigare tårta, vispa ihop 5 dl vispgrädde med 250 g färskost. Smaksätt med 1 dl dulche de leche och 1 krm vaniljpulver.

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Energi:

540 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Tårtbottnar:
Äggvitor
4
Rårörsocker
4 dl
Hasselnötsmjöl, ca 7 dl
300 g
Kokosflingor, ca 3 dl
100 g
2 msk
Fyllning och topping:
5 dl
Vaniljpulver
1 krm
Hallon
5 dl
Blandade färska bär
1 liter