Fiskgryta gremolata

Fiskgryta gremolata

30 min Huvudrätt
Härligt smakrik fiskgryta med bland annat musslor och supergod gremolata med citron, vitlök och persilja som lyfter hela fiskgrytan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-gremolata/

Gör så här

  • Skär fisken i 3 cm stora bitar.
  • Borsta musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Skär fänkålen i strimlor och fräs den i smör i en stor gryta. Häll i vatten, vin och crème fraiche.
  • Tillsätt buljongtärningar. Låt det koka upp.
  • Lägg i musslorna och låt grytan koka under lock ca 3 min. Lägg i fisken och låt det sjuda ytterligare 3 min.
  • Blanda ingredienserna till gremolatan och strö över fiskgrytan.
  • Servera med kokt ris.
Klart!

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Blåmusslor
½ kg
Fänkål
400 g
Vatten
4 dl
Vitt vin
1 dl
2 dl
Fiskbuljong
2 tärningar
Salt och peppar
Gremolata:
Citron
1
Hackad färsk persilja
1 dl
Finhackade vitlöksklyftor
2