Fläskfilé med ädelost

Fläskfilé med ädelost

45 min Huvudrätt
En festlig och matig rätt där sötman från rödbetor och morot möter sältan från ädelost. Hittar du inte skogschampinjoner går det utmärkt att använda vanliga champinjoner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-med-adelost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatis och rotfrukter.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skär svampen i klyftor och fläskfilén i skivor. Salta och peppra köttet. Bryn i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över på ett fat.
  • Fräs svamp och pressad vitlök 3-4 min. Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt grädde, soja och smula ner ädelosten. Rör om och sjud tills köttet är genomstekt. Servera gärna med babyspenat.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Fläskfilé
400 g
Blandade rotfrukter t ex potatis, rödbetor och morötter
800 g
Salt och peppar
Skogschampinjoner
250 g
Vitlöksklyfta
½
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
70 g
Babyspenat