Fläskkarré med örtkräm

Fläskkarré med örtkräm

40 min Huvudrätt
Pressa den varma citronen över köttet vid servering, som en sötsur dressing. Stek inte citronen i för varm panna, då blir den lätt bitter. Använd gärna grillen, perfekt för både citron och fläskkarré.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskkarre-med-ortkram/

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt linserna svalna.
  • Skala och hacka vitlöken. Hacka ¾ av örterna.
  • Blanda vitlök, örter, linser, olivolja, salt och peppar med yoghurten. Låt stå kallt fram till servering.
  • Skär citronen i 4 klyftor och vänd dem i socker. Stek dem på medelvärme i hälften av smöret tills de har blivit lite mjuka och fått fin färg.
  • Salta och peppra köttet. Stek det i resten av smöret ca 3 min per sida.
Klart!
Energi:

655 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Fläskkarré i skivor
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Citron
1
Strösocker
1 msk
Örtkräm:
Okokta gröna linser eller puylinser
1 dl
Vitlöksklyfta
1
Färsk basilika
1 kruka
Färsk mynta
1 kruka
Olivolja
3 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2½ dl