Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

30 min Buffé
Fransk potatissallad kryddad med dijonsenap, dragon, kapris och färska örter. Potatissalladen passar till allt från lammfärsbiffar och kyckling, till kallskuret och lax. Denna franska potatissallad är ett självklart inslag när det ska bjudas på buffé. Gör gärna salladen en bra stund innan den ska serveras så alla smakerna hinner sätta sig.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fransk-potatissallad/

Gör så här

  • Skala potatisen och koka den mjuk i välsaltat vatten. Låt svalna och dela den sedan i mindre bitar.
  • Skala och finhacka lök, vitlök, gräslök och persilja.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Blanda potatis, lök, vitlök, örter och dressing. Smaka av den franska potatissalladen med salt och nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Potatis, gärna delikatesspotatis
900 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
Färsk gräslök
1 kruka
Färsk persilja
1 kruka
Dressing:
1 dl
Dijonsenap
2 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Kapris
3 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm