Glutenfri cheesecake

Glutenfri cheesecake

1 tim Efterrätt
Vem har sagt att glutenfritt är svårt och trist? Den här cheesecaken kommer att frälsa alla fikasugna med härlig kokos- och chokladbotten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-cheesecake/

Gör så här

  • Mixa ihop urkärnade dadlar, havregryn, kokosflingor, kakao och smör till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, ställ in i kyl och låt stelna.
  • Vispa grädden. Vispa färskost, socker och vaniljpulver till en fluffig konsistens.
  • Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl.
  • Servera cheesecaken med färska bär.
Klart!

Om du är superkänslig mot gluten, byt ut havregrynen mot lika mycket boveteflingor så är du helt säker.

Energi:

295 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Botten:
Färska dadlar
100 g
Glutenfria havregryn
½ dl
Kokosflingor
1½ dl
Kakao
2 msk
2 msk
Fyllning:
2 dl
450 g
Strösocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Blandade färska bär
3 dl