Gräddfilsparfait

Gräddfilsparfait

60+ min Efterrätt
Syrlig och mjuk parfait som kan förberedas. Bjud blandade bär till och du har en riktigt lyxig dessert som avslutning på middagen. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
https://www.arla.se/recept/graddfilsparfait/

Gör så här

  • Koka en lag av socker, vin och citron. Ta från värmen och blanda ner äggulorna.
  • Värm över vattenbad under vispning till en krämig sås. Ta från värmen och vispa såsen kall.
  • Vispa grädden. Blanda grädde och gräddfil med såsen.
  • Häll blandningen i portionsformar eller i en avlång form, ca 1 ½ liter. Låt stå i frys minst 4 tim.
  • Ta fram parfaiten 20-30 min innan servering. Servera med blandade bär.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Strösocker
1 dl
Vitt vin
½ dl
Sött vitt vin
½ dl
Citron
rivet skal och saft av 1
Äggulor
4
2 dl
1½ dl