Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Grahamsbullar
Budget
Grahamsbullar
60+ min
Mellanmål
Frukost
•
Se kommentarer
Det är filmjölken som ger karaktär åt dessa saftiga frukostbullar.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(293)
Budget
Varma mackor i ugn
(30)
60+ min
Vaniljbullar
(725)
Budget
60+ min
Naanbröd
(92)
15 min
Vitlöksbröd
(151)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt filmjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen och rör om så den löser sig.
Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar. Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar.
Baka ut dem till runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt bullarna kallna på galler.
Klart!
Näringsvärden, per styck
Energi:
128 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
21 g
Fett:
2 g
Ingredienser
Jäst
50 g
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Arla Ko® filmjölk
5 dl
Salt
2 tsk
Grahamsmjöl
ca 7½ dl
Vetemjöl
ca 2½ dl
Andra liknande recept
30 min
Scones
(293)
Budget
Varma mackor i ugn
(30)
60+ min
Vaniljbullar
(725)
Budget
60+ min
Naanbröd
(92)
15 min
Vitlöksbröd
(151)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(104)
60+ min
Kanelbullar
(1502)
60+ min
Focaccia
(204)
Budget
60+ min
Hamburgerbröd brioche
(26)
60+ min
Croissant
(103)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum