Gratinerad kassler med äppelsalsa

Gratinerad kassler med äppelsalsa

30 min Huvudrätt
Pigga upp klassikern kassler och ost med en het äppelsalsa.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gratinerad-kassler-med-appelsalsa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och skiva löken tunt. Lägg löken i en smord ugnssäker form. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på löken och krydda med peppar.
  • Häll på grädden och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Kärna ur och skär äpplena i ½ cm stora tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Grovhacka jalapeñeos. Blanda alla ingredienser till salsan.
Klart!

Ingredienser

Kassler
600 g
Gula lökar
2
Svartpeppar
1 krm
Kelda® mellangrädde
2½ dl
3 dl
Äppelsalsa:
Syrliga äpplen, t ex Granny Smith
2
Rödlök
1
Färsk grön jalapeño
1
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm