Grillad purjolök med barbecuesmör

Grillad purjolök med barbecuesmör

20 min Förrätt
Grilla löken kolsvart men ät bara de mjuka inre bladen. Kryddsmöret är också gott till grillad aubergine och biff.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-purjolok-med-barbecuesmor/

Gör så här

  • Börja med barbecuesmöret. Vispa smöret luftigt med elvisp. Rör i smaksättningarna.
  • Pensla purjolökarna med smält smör. Grilla dem mjuka ca 10 min. Ytterbladen skall vara nästan svarta.
  • Skär ett snitt på längden i varje purjolök och ät det mjuka innanmätet med en klick barbecuesmör.
Klart!
Energi:

255 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Barbecuesmör:
75 g
Chilisås
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Citron
rivet skal av ½
Sambal oelek
2 krm
Flingsalt
½ tsk