Grilled cheese med mojo rojo och persikosalsa

Grilled cheese med mojo rojo och persikosalsa

45 min Huvudrätt
Grilled cheese är den ultimata mackan för alla som älskar ost. Ett tunt lager smör på utsidan är hemligheten bakom den riktigt frasiga ytan. Servera genast!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grilled-cheese-med-mojo-rojo-och-persikosalsa/

Gör så här

Mojo rojo:
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Dela paprikorna och skär bort kärnhusen. Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda ihop paprika, vitlök, 1 tsk av oljan, chiliflakes, salt och peppar.
  • Lägg på en plåt och rosta i ugn ca 10 min tills paprikorna svartnat lite på kanterna.
  • Låt paprikorna svalna något och mixa sedan med resten av oljan och persiljan till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Persikosalsa:
  • Dela, kärna ur och tärna persikorna fint. Hacka kapris och dill grovt.
  • Blanda samtliga ingredienser och smaka av med peppar.
Grilled cheese:
  • Bred chipotlepasta på hälften av brödskivorna och fördela osten ovanpå. Lägg på resterande bröd som lock och bred Bregott på utsidorna.
  • Stek i stekpanna på medelvärme eller i smörgåsgrill tills osten smält och bröden har en gyllenbrun yta.
  • Servera toasten med mojo rojo och persikosalsa.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Mojo rojo:
Röda paprikor
3
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
½ dl
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Plockad färsk persilja
1 dl
Persikosalsa:
Persikor (eller nektariner)
2
Kapris
2 msk
Plockad färsk dill
½ dl
Rapsolja
3 msk
Äppelcidervinäger
2 msk
Svartpeppar
Grilled cheese:
Chipotlepasta
2 msk
Rostbröd
8 skivor
150 g
Bregott®
2 msk