Hjärtformad Glace au four

Hjärtformad Glace au four

20 min Efterrätt
En hjärtformad Glace au four är lite pyssligt att göra men oslagbar som dessert. Överraska med vackra hjärtan av glass och gratinerad maräng.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hjartformad-glace-au-four/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen.
  • Ta ut hjärtan ur tårtbottnarna (1 till varje portion) med hjälp av pepparkaksmått, 10 cm mellan spetsarna. Lägg hjärtana på en plåt med bakplåtspapper.
  • Vispa vitorna till hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och toppig, ca 1 min.
  • Lägg hallonen på hjärtana.
  • Skär glassen i lika många delar som antal portioner. Skär sedan varje del i 3 jämntjocka skivor och lägg dem genast på hallonen.
  • Bred på marängsmeten runtom så att glass och hallon täcks väl, även sidorna. Forma hjärtana med hjälp av marängsmeten.
  • Strö över mandelspån. Ställ in i övre delen av ugnen ca ½ min tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga!
  • Lägg upp direkt på assietter och servera genast.
Klart!

Ett mindre pyssligt sätt är att göra en stor Glace au four istället för hjärtformade portionsbitar. Skär till en tårtbotten så att den blir lika stor som glasspaketet. Lägg på hallonen. Lägg glassen hel ovanpå hallonen och täck noga med marängsmet. Strö över mandelspån. Grädda enligt ovan.

Ingredienser

Frysta hallon
200 g
Tårtbottnar
2
Äggvitor
3
Mandelspån
2 msk
Strösocker
1 dl
Vaniljglass
500 g