Ingefära- och pistagekaka

Ingefära- och pistagekaka

60+ min
Luftig och len ingefärsglasyr på en botten av digestive, kokos, pistage och kondenserad mjölk och små bitar av syltad ingefära. Toppa kakan med pistagenötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ingefara-och-pistagekaka/

Gör så här

Botten:
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  • Hacka pistagenötterna grovt och ingefäran fint. Krossa digerstivekexen grovt.
  • Lägg smör, pistagenötter, kex, ingefära, kokosflingor och kondenserad mjölk i en bunke och blanda väl.
  • Tryck ut massan i en form ca 20 x 25 cm med bakplåtspapper och ställ in i kylskåp ca 1 tim tills kakan är fast.
Topping:
  • Vispa smör, mjölk, florsocker, sirap och ingefära luftigt. Bred smeten ovanpå kakan och strö över pistagenötter.
  • Skär kakan i bitar och servera.
Klart!

Ingredienser

Botten:
125 g
Skalade rostade pistagenötter
1 dl
Syltad ingefära
50 g
Digestivekex
250 g
Kokosflingor
2 dl
Sötad kondenserad mjölk
2 dl
Topping:
100 g
2 msk
Florsocker
4 dl
Ljus sirap
2 msk
Malen ingefära
2 msk
Skalade rostade pistagenötter
1 dl