Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ingefärsglass med punsch
Ingefärsglass med punsch
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Festglass är glas som står färdig i frysen. Garnera med chokladdoppade physalis.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3734)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27488)
45 min
Våfflor
(6066)
Budget
Ugnspannkaka
(561)
55 min
Kärleksmums
(10907)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Riv ingefäran grovt. Vispa ihop äggulor och florsocker. Vispa grädden och blanda ner ingefära, äggblandning och punsch.
Häll smeten på glas. Frys i minst 4 tim.
Dela chokladen i bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Doppa bären i chokladen. Låt stelna på smörpapper i kyl.
Ta fram glassen 15 min före serveringen. Garnera med bären.
Klart!
Ingredienser
Syltad ingefära
5
Äggulor
3
Florsocker
1 dl
Arla Köket® Vispgrädde
4 dl
Punsch
2 msk
Garnering:
Mörk choklad
50 g
Physalis
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3734)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27488)
45 min
Våfflor
(6066)
Budget
Ugnspannkaka
(561)
55 min
Kärleksmums
(10907)
45 min
Sockerkaka
(6238)
45 min
Smulpaj
(2005)
20 min
Amerikanska pannkakor
(2090)
15 min
Fattiga riddare
(2206)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(667)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum