Ingefärsglass med punsch

Ingefärsglass med punsch

60+ min Efterrätt
Festglass är glas som står färdig i frysen. Garnera med chokladdoppade physalis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ingefarsglass-med-punsch/

Gör så här

  • Riv ingefäran grovt. Vispa ihop äggulor och florsocker. Vispa grädden och blanda ner ingefära, äggblandning och punsch.
  • Häll smeten på glas. Frys i minst 4 tim.
  • Dela chokladen i bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Doppa bären i chokladen. Låt stelna på smörpapper i kyl.
  • Ta fram glassen 15 min före serveringen. Garnera med bären.
Klart!

Ingredienser

Syltad ingefära
5
Äggulor
3
Florsocker
1 dl
4 dl
Punsch
2 msk
Garnering:
Mörk choklad
50 g
Physalis