Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble

Jordgubbsundae med lemoncurd och ingefärscrumble

30 min Efterrätt
En klassisk sundae ska innehålla ett par skopor glass, en god sås, gärna en klick vispgrädde och valfri topping. Vi bjuder på jordgubbsglass med lemoncurd och ingefärssmulor på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbsunday-med-lemoncurd-och-ingefarscrumble/

Gör så här

Ingefärscrumble:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och ingefära i en bunke.
  • Skär smöret i bitar, lägg ner det i bunken och finfördela till en grynig massa. Krama ihop till lite större smulor.
  • Bred ut dem på ett bakplåtspapper på plåt och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Ta ut och åt svalna.
  • Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med tyll.
  • Fördela hälften av ingefärssmulorna i fyra glas.
  • Ta fram glassen ur frysen och låt den stå framme en stund, fördela hälften av glassen i glasen.
  • Skeda över hälften av lemoncurden.
  • Fyll på med resten av jordgubbsglassen och därefter lemoncurd.
  • Spritsa till sist grädde på toppen och avsluta med ingefärssmulor.
Klart!
Energi:

840 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 88 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Jordgubbsglass
5 dl
Ingefärscrumble:
Vetemjöl
1½ dl
Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Malen ingefära
2 tsk
75 g
Kallt vatten
ev 2 tsk
1 dl
Lemon curd
2 dl