Kanelbulletårta

Kanelbulletårta

60+ min Buffé Efterrätt
Kanelbulle i form av en tårta, ja varför inte! När bullen bakas i tårtformen stannar allt gott smör kvar och gör bullen härligt saftig. Vi ringlar på en glasyr och dekorerar den med torkade äppelskivor, färska björnbär, nötter och ätliga blommor. En härlig variant på tårta!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelbulletarta/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om.
  • Tillsätt smör, socker salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 20 min.
  • Värm ugnen till 225°. Rör ihop fyllningen.
  • Ta upp degen på lätt mjölad bänk. Kavla ut till en rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen.
  • Vik långsidorna omlott så att det blir tre lager. Platta ut dem något. Skär ca 1 ½ cm tjocka remsor.
  • Ringla remsorna så det blir som en stor bulle. Lägg i en bakform med bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter. Låt jäsa 30 min.
  • Grädda långt ner i ugnen 25-30 min, tills bullen är genombakad. Ta ut bullen ur formen och låt svalna på galler.
  • Rör ihop glasyren. Ringla den över kanelbulletårtan. Garnera med björnbär, nötter, kokos och mynta.
Klart!

Ingredienser

Jäst
25 g
2½ dl
100 g
Strösocker
½ dl
Salt
½ tsk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Vetemjöl
ca 7½ dl
Fyllning:
100 g
Strösocker
½ dl
Malen kanel
1½ msk
Uppvispat ägg, till pensling
1
Glasyr:
Florsocker
2 dl
Vatten
2 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Garnering:
Björnbär
ca 100 g
Pistagenötter
1 dl
Ätbara blommor
1