Kanelhjärtan

Kanelhjärtan

30 min Buffé Efterrätt
Baka fina och goda kanelhjärtan att bjuda en kär vän på. En underbar doft sprider sig i köket när dessa små hjärtan är i ugnen. Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Roy Fares
Roy Fares Årets konditor 2010
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelhjartan/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka samman smör, mjöl och florsocker i en matberedare eller för hand. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått.
  • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-13 min tills de fått gyllenbrun färg.
  • Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma.
  • Låt svalna och förvara kakorna torrt.
Klart!
Energi:

125 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 7 g

Ingredienser

225 g
Vetemjöl
4½ dl
Florsocker
1¼ dl
Äggula
1
Garnering:
Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk