Kantareller med krämigt ägg

Kantareller med krämigt ägg

45 min Buffé Förrätt
En mjuk ugnsbakad äggkräm med stekta kantareller är ett utmärkt sätt att inleda kräftfesten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kantareller-med-kramigt-agg/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Vispa upp äggen lätt i en bunke. Koka upp mjölk och grädde.
  • Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Vänd ner ost och dill, salta och peppra.
  • Häll smeten i en smord ugnssäker form ca 15x20 cm, grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna lite innan den skärs i bitar.
  • Ansa och fräs kantarellerna i smör, smaka av med salt och peppar. Lägg dem på äggstanningen. Garnera med krondill.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Färska kantareller
200 g
Krondill
Krämigt ägg:
Ägg
4
2½ dl
1½ dl
2 dl
Hackad färsk dill
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm