Kardemummavåfflor med yoghurt och honung

Kardemummavåfflor med yoghurt och honung

Efterrätt
Våfflor för dig som älskar kardemumma, nötter och honung. Detta recept funkar även att bjuda på till brunch eller dessert.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummavafflor-med-yoghurt-och-honung/

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt, socker och kardemumma i en bunke.
  • Vispa i mjölk, kvarg, smör och ägg till en slät smet. Låt smeten och svälla en stund.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör innan första våfflan gräddas. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg på en klick matyoghurt, ringla honung över och toppa med nötter.
Klart!

Ingredienser

75 g
Siktat dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
Strösocker
1 msk
Malen kardemumma
1 msk
2 dl
250 g
Ägg
4
Tillbehör:
2 dl
Flytande honung
4 tsk
Nötter, t ex valnötter
1 dl