Karlsbaderbullar

Karlsbaderbullar

60+ min Mellanmål
Karlsbaderbullar bakas med mycket smör och ägg i degen. Vi har tvinnat degremsor och sedan ringlat dem till runda bullar. Det går även bra att fylla degen som till klassiska bullar. Och degen kan formas till den slags bulle du tycker om. Pensla de gräddade, ljumma bullarna med smör och doppa i socker, gärna blandat med nystött kardemumma. Fantastiskt goda och maffiga!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karlsbaderbullar/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt socker, salt och ägg. Blanda bakpulvret med lite av mjölet. Tillsätt mjölblandningen och det mesta av mjölet. Arbeta degen några minuter.
  • Tillsätt smöret, lite i taget och arbeta degen tills den blir blank och smidig, minst 5 min. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 min. Därefter i kylskåp ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel och skär eller sporra degen i 24 remsor.
  • Tvista varje remsa och rulla ihop till ett bullnystan. Lägg in änden på remsan under bullen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
  • Värm ugnen till 220°.
  • Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna lite under bakduk.
Topping:
  • Smält smöret. Blanda socker och kardemumma.
  • Pensla de ljumma bullarna med smöret och doppa dem sedan i kardemummasockret.
Klart!

Bullarna är godast nybakade. Men vill du frysa bullarna görs de innan de penslas och doppas i socker.

Energi:

239 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
50 g
3 dl
Strösocker
1 dl
Salt
1 tsk
Ägg
2
Bakpulver
1 tsk
Vetemjöl
ca 12 dl
250 g
Topping:
50 g
Strösocker
2 dl
Kardemummakärnor, stötta
1 msk