Kavring

Kavring

60+ min
Kavring är en riktigt saftig och lättbakad klassiker som doftar gott av både sirap och kryddor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kavring/

Gör så här

  • Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Finfördela jästen i en bunke. Häll degspadet över och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt sirap, salt, kryddor och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl.
  • Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och forma till två avlånga bröd. Lägg dem i smorda 1 ½ liters formar. Låt jäsa 30 min under duk.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Täck formarna med dubbel aluminiumfolie. Det ska vara helt tätt. Grädda på nedersta falsen i 45 min.
  • Ta av folien och flytta upp formarna. Grädda ytterligare 5 min tills det fått fin, mörk färg.
  • Ta ut bröden och täck över med bakduk och låt bröden svalna i formarna.
Klart!
Energi:

2261 kcal

Protein: 56 g
Kolhydrater: 395 g
Fett: 49 g

Ingredienser

75 g
5 dl
Jäst
50 g
Mörk sirap
1¾ dl
Salt
2 tsk
Stött hela fänkålsfrön
2 tsk
Stött anis
2 tsk
Malda pomeransskal
2 tsk
Fint rågmjöl
4 dl
Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
ca 11 dl