Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

Kladdkaka med honungsjordnötter och tranbär

45 min Efterrätt
En spännande kladdkaka med nya smakkombinationer. De lite salt-söta jordnötterna och syrliga tranbären ger kladdkakan ett nytt lyft.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-honungsjordnotter-och-tranbar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker.
  • Dela äggen i gulor och vitor.
  • Blanda gulorna med chokladsmeten. Rör ner jordnötter, tranbär, vetemjöl och pulverkaffe.
  • Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Vispa grädden.
  • Servera kakan med valfri frukt, bär, choklad och vispad grädde.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 30 g

Ingredienser

175 g
Mörk choklad
175 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Honungsrostade jordnötter
½ dl
Torkade tranbär
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Frystorkat espressokaffepulver
2½ tsk
2 dl
Färska bär, t ex hallon eller blåbär
Choklad