Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca

30 min Buffé Fika Efterrätt
Denna kladdkaka med kokostosca är på riktigt helt omöjlig att motstå! Den är söt, kladdig och krispig, med en underbar smak av kokos och choklad. Det funkar fint att frysa in kakan, den är riktigt god att äta även när den är lite halvfrusen. Detta är den perfekta kakan att baka när det ska bjudas på stort kalas!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-kokostosca/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg i smöret, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Häll smeten i en långpannan med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm.
  • Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Gör kokostoscan under tiden. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme ca 2 min under omrörning tills smeten har tjocknat.
  • Bred glasyren på kakan och grädda kakan ytterligare 15 min, tills toscan fått fin färg.
  • Låt svalna och skär sedan kladdkaka med kokostosca i bitar.
Klart!
Energi:

558 kcal

Fiber: 3 g
Protein: 5 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 28 g
Video
Kladdkaka – håll tiden

Ingredienser

200 g
Strösocker
5 dl
Salt
2 krm
Ägg
4
Vetemjöl
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kokostosca:
75 g
Strösocker
1½ dl
Ljus sirap
1 dl
1½ dl
Kokosflingor
4 dl