Kladdkaka med tranbär, pecannötter och minimarshmallows

Kladdkaka med tranbär, pecannötter och minimarshmallows

40 min Efterrätt
Sagolik kladdkaka som nästan blir seg som kolagodis i konsistensen. Den här kladdkakan, med syrliga tranbär, knapriga nötter och söta marshmallows, blir extra lyxig med riklig topping.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-med-tranbar-pecannotter-och-minimarshmallows/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grovhacka 1 dl av nötterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 5 min i mitten av ugnen.
  • Sänk värmen till 175°.
  • Smält smöret på låg värme och rör ner socker, sirap, mjöl, vaniljsocker, kakao, mjölk och salt.
  • Låt sjuda 3-5 min under omrörning på medelvärme. Rör ner tranbär och nötter.
  • Strö ut 1 dl marshmallows i botten av formen. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min.
  • Lägg på pecannötter och minimarshmallows innan servering.
Klart!

Receptet är skapat av Hedvig Isacsson, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Energi:

300 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 17 g
Video
Lär känna din ugn

Baka kladdkaka är lätt, men din ugn kan göra att kakan inte blir helt perfekt. Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om att du behöver lära känna din ugn för att lyckas med kladdkakan.

Ingredienser

150 g
Pekannötter
1½ dl
Strösocker
2½ dl
Sirap
2 msk
Vetemjöl
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kakao
5 msk
½ dl
Salt
½ tsk
Torkade tranbär
1 dl
Minimarshmallows
1½ dl