Kladdkakekakor

Kladdkakekakor

Buffé Efterrätt
Underbart goda och sega kladdkakekakor. Precis som kladdkaka fast i snackformat. Gör dem till kalaset, buffén eller som efterrätt. En favorit bland gästerna! Enkelt recept med bland annat mörk choklad och en nypa flingsalt. Servera kladdkakekakorna med en klick lättvispad grädde och färska bär. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkakekakor/

Gör så här

  • Tärna smöret och grovhacka chokladen. Lägg i en liten kastrull och smält på svag värme under omrörning.
  • Blanda resterande ingredienser i en bunke. Rör ner chokladblandningen och arbeta raskt ihop till en klumpfri smet. Ställ kallt ca 30 min.
  • Värm ugnen till 175°.
  • Forma smeten till ca 14 bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen ca 10 min. Fös ihop kanterna på kakorna med en matkniv så de blir jämna. Låt svalna på plåten.
  • Servera gärna med lättvispad grädde och färska bär.
Klart!
Energi:

216 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 11 g

Ingredienser

125 g
Mörk choklad
100 g
Strösocker
2½ dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
½ dl
Vaniljsocker
½ msk
Frystorkat espressokaffepulver eller vanligt snabbkaffepulver
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Ägg
2
Till servering:
Färska bär i säsong