Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör

Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör

30 min Förrätt
Färsk sparris betyder vår. Här i en mild förrättssallad med nötigt smör och knapriga krutonger.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokt-sparris-med-hackat-agg-och-brynt-smor/

Gör så här

  • Bryt av nedersta delen på sparrisen. Skär bort kanterna på brödskivorna.
  • Smula brödskivorna och stek smulorna frasiga i 1-2 msk smör.
  • Koka sparrisen i saltat vatten 2-5 min.
  • Skala och hacka äggen.
  • Bryn resten av smöret i en kastrull.
  • Lägg upp sparrisen på ett fat. Strö över ägghacket.
  • Ringla över det brynta smöret och toppa med brödsmulorna. Strö över salt och peppar.
Klart!
Energi:

190 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Färsk grön sparris
1 kg
Formbröd
4 skivor
100 g
Kokta ägg
4
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm