Kycklinglasagne

Kycklinglasagne

1 tim Huvudrätt Lunch
Detta recept på kycklinglasagne är lättlagat och smakrikt för hela familjen. En mustig och gräddig sås med kyckling, champinjoner och purjolök varvas mellan lasagneplattor och riven mozzarella. Skönt att slippa laga två olika såser, här kör vi allt i ett! Servera med en krispig blandad grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklinglasagne/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Kvarta svampen. Strimla purjolöken och skiva vitlöken.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekgryta. Fräs kycklingen tills den fått fin färg. Tillsätt svamp, purjolök, vitlök, tomatpuré och sambal oelek. Fräs ytterligare 4-5 min.
  • Häll på tomater och grädde. Smula ner buljongtärningen. Koka 5-6 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Rör ner hälften av osten och grovhackad basilika.
  • Varva kycklingsås med lasagneplattor i en smord ugnsform ca 20x30 cm. Strö över resterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
  • Servera kycklinglasagnen med grönsallad.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Champinjoner
250 g
Purjolök
1
Vitlöksklyftor
4
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 msk
Torkad rosmarin
2 tsk
Konserverade körsbärstomater
400 g
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
150 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt och svartpeppar
Lasagneplattor
ca 10
Till servering:
Blandad grönsallad