Lasagne Verde

Lasagne Verde

45 min Huvudrätt
En förföriskt god vegetarisk lasagne med spenat, zucchini och vitlök i fyllningen. Det går snabbt med färdigriven ost, eller toppa lasagnen med din favoritost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagne-verde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget så att alla klumpar löser sig.
  • Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 min. Tillsätt kryddor. Rör i ⅔ av osten.
  • Tina spenaten och pressa ur vattnet. Fräs hackad lök och skivad zucchini i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienserna till fyllningen.
  • Varva sås, fyllning och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Ingredienser

Lasagneplattor
9
Bechamelsås:
50 g
Vetemjöl
¾ dl
8 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Malen muskot
1 krm
150 g
Fyllning:
Fryst bladspenat
250 g
Gul lök
1
Zucchini
1
Vitlöksklyftor
2
Citron
rivet skal av ½
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm