Leverbiff
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Leverbiff med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon är en traditionell maträtt som förtjänar ett uppsving! Tänk på att vara varsam när du steker biffarna, då smeten till en början är lös innan den sätter sig. En hemtrevlig maträtt med milda smaker, god att servera till vardagsmiddag.
Nytt
Ingredienser
Leverbiff:
Potatis
|
1 kg |
---|---|
Nötlever
|
250 g |
Gul lök
|
1 |
Fläskfärs
|
150 g |
Ansjovisfilé
|
25 g |
Ägg
|
1 |
Torkad mejram
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 dl | |
1 msk |
Gräddsås:
1 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Köttbuljong
|
3½ dl |
¾ dl | |
Japansk soja
|
2 msk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Rårörda lingon
|
2 dl |
---|---|
Hackad bladpersilja
|
2 msk |
Gör så här
Leverbiff:
Gräddsås:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
681 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,1 g |
Protein: | 27,9 g |
Kolhydrater: | 69,6 g |
Fett: | 32,2 g |

