Pannacotta med spenat och skaldjur

Pannacotta med spenat och skaldjur

60+ min Buffé Förrätt
Läcker pannacotta med lyxig topping av hummer, kräftstjärtar eller räkor. Festligt och underbart gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-spenat-och-skaldjur/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  • Pressa vattnet ur spenaten. Rör ner spenat, matyoghurt, salt, peppar och vitlök i grädden.
  • Häll smeten i 8 formar. Låt stelna i kyl minst 4 tim.
  • Skär skaldjuren i bitar. Blanda olja, citron, persilja och skaldjur. Låt marinera ca 4 tim.
  • Lägg skaldjuren på pannacottan och servera.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
3
2½ dl
Hackad och förvälld spenat
1 dl
1½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
1
Skalade blandade skaldjur t ex hummer, räkor, kräftor
2 dl
Olivolja
1 msk
Pressad citron
2 msk
Hackad färsk persilja
½ dl