Pannacottapaj med passionsfrukt

Pannacottapaj med passionsfrukt

60+ min Efterrätt
Frisk passionsfrukt och len pannacotta. Försvinnande gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacottapaj-med-passionsfrukt/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Låt kallna.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde med vaniljpulver. Rör i gelatinbladen.
  • Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med socker i en bunke. Rör ner i den varma grädden. Häll smeten i pajskalet.
  • Låt stå kallt minst 4 tim tills fyllningen stelnat. Garnera med passionsfruktskärnor.
Klart!
Energi:

410 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Pajdeg:
125 g
Vetemjöl
3 dl
Äggulor
2
Florsocker
½ dl
Salt
1 krm
Fyllning:
Gelatinblad
5 dl
Vaniljpulver
1 krm
Passionsfrukter
5
Strösocker
¾ dl
Garnering:
Passionsfrukter
3- 4