Paprikasalsa

Paprikasalsa

45 min Buffé
En smakrik salsa med paprika och vitlök. Passar till det mesta på grillen men särskilt god till korv och fläskkött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paprikasalsa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill, 250°.
  • Dela och kärna ur paprikorna. Skala lök och vitlök. Skär löken i grova klyftor och grovhacka vitlöken.
  • Lägg paprikorna med skalsidan uppåt i en ugnssäker form tillsammans med lök och vitlök.
  • Ringla smör-&rapsolja över och rosta i mitten av ugnen ca 20 min eller tills paprikaskalen börjar bli svarta.
  • Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna. Dra sedan av skalen.
  • Mixa paprika, lök, vitlök och smör-&rapsoljan från formen till en slät sås i en matberedare eller med stavmixer.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Kan förvaras en vecka i kylskåp.
Klart!

Byt ut paprikorna mot 1 burk grillad paprika i olja. Minska till 1 vitlöksklyfta och hacka den och den gula löken fint. Slå av oljan från paprikan och mixa med lök och övriga ingredienser.

Energi:

110 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Röda paprikor
2
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Pressad citronsaft
1 tsk