Pasta carbonara
                                
                                     15 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Pasta carbonara eller spaghetti carbonara – älskad favorit med grädde och rökt fläsk eller bacon. Passar lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset. Enkelt och recept på en riktig klassiker. Klar på en kvart! Servera pasta carbonara med en äggula.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Spaghetti, gärna fullkorn
                                            
                                     | 300 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rökt fläsk
                                            
                                     | 150 g | 
| 1 msk | |
| ½ dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Finhackad vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Nymald svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 4 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
632 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g | 
| Protein: | 16,8 % | 26,1 g | 
| Fett: | 47,7 % | 34,1 g | 
| Kolhydrater: | 35,5 % | 55,2 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    