Pavlova med bärgrädde

Pavlova med bärgrädde

60+ min Efterrätt
Pavlova är en klassisk dessert på ljuvlig marängbotten. Marängerna bakar du i förväg och lägger sedan på bär och grädde strax före servering - enkelt, vackert och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pavlova-med-bargradde/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt.
  • Klicka ut smeten i bakformar av papper. Gör en fördjupning i mitten med en sked.
  • Sätt in marängerna i mitten av ugnen, stäng av den och grädda i minst 4 tim utan att öppna luckan, gärna över natten.
  • Vispa grädden. Mosa hälften av bären och rör ner i grädden.
  • Fyll marängerna med bärgrädden och garnera med resten av bären. Servera genast.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Äggvitor
2
Strösocker
1½ dl
Bakpulver
1 krm
Salt
½ krm
Fyllning:
2 dl
Blandade färska bär
½ liter