Pizza gourmet

Pizza gourmet

60+ min Buffé Huvudrätt
Pizza med lammfärs och smak av fetaost, rosmarin och honung är en god kombination. Dinkelmjöl i degen ger god touch till pizzabotten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-gourmet/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Bryn färsen och smaka av med salt och peppar.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  • Skala och skiva löken. Bred på tomatsåsen.
  • Fördela färs, lök och oliver på pizzan. Grädda i 10-15 min.
  • Toppa den färdiggräddade pizzan med crème fraiche och rucola.
Klart!
Energi:

740 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten, max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl
Fyllning:
Lammfärs eller nötfärs
300 g
Salt och peppar
Rödlök
1
Tomatsås för pizza eller pasta, ca 400 g
1 burk
Svarta oliver
24
2 dl
Rucola
65 g