Rabarberbakelse

Rabarberbakelse

20 min Efterrätt
Frasiga och festliga rabarberbakelser med vårens smaker. Superenkla att baka!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberbakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Halvtina smördegsplattorna. Dela dem i halvor. Lägg degplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Lägg en klick kvarg på varje degplatta. Lämna minst 1 cm bred kant runt om. Lägg på rabarbern.
  • Finriv mandelmassan och strö den över. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min.
  • Låt bakelserna svalna. Sikta över florsocker.
Klart!

Istället för rabarber kan du ta frysta bär eller tunt skivad frukt. Gör egen smördeg

Energi:

245 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Frysta smördeg
2 skivor
¾ dl
Skivad rabarber
1 dl
Mandelmassa
25 g
Ägg
1
Florsocker
½ msk