Rabarberpannacotta

Rabarberpannacotta

60+ min Efterrätt
Njut rabarber i en frisk kompott till söt pannacotta med vit choklad. Den syrade grädden passar fint till chokladen men går att byta ut mot vanlig vispgrädde om man vill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberpannacotta/

Gör så här

  • Hacka chokladen.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 5 min.
  • Koka upp syrad grädde med delad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen och chokladen, rör slätt.
  • Vänd ner chokladblandningen i yoghurten till en slät smet.
  • Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kyl minst 2 tim.
  • Skär rabarbern i små bitar. Koka upp rabarber med socker, låt koka ca 5 min. Låt kallna.
  • Toppa pannacottan med rabarberkompotten.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Vit choklad
50 g
Gelatinblad
2½ dl
Vaniljstång
½
1½ dl
Rabarberkompott:
Rabarber
1
Strösocker
1½ msk